Prednol bağışıklık sistemini etkili bir şekilde baskılayan glukokortikoid grubu ilaçtır. Antienflamatuar (iltihap giderici) etkiye sahiptir. Glukokortikoid grubu ilaçlar vücudu enfeksiyonlara karşı savunmasız bırakabileceğinden dolayı doktor gözetimi olmadan veya amacı dışında kullanılmamalıdır.
Prednol Etken Maddesi
Prednol ilacı her bir tabletinde 4 mg metilprednizolon etken maddesi içermektedir. Metilprednizolon sentetik bir kortizol türevidir. Vücutta bağışıklık sistemini etkili bir şekilde inhibe ederek iltihap oluşumunu engeller.

Prednol Kullanım Alanları
Prednol vücudun aşırı bağışıklık cevabı gösterdiği hastalıklarda ve savunma sisteminin baskılanması gereken bazı durumlarda kullanılmaktadır. İlacın reçete edildiği başlıca durumlar şu şekildedir:
- Organ nakli
- Multiple Skleroz
- Crohn ve ülseratif kolit gibi bağırsak hastalıkları
- Romatoid artrit ve diğer romatizmal hastalıklar
- Dermatomiyozit gibi yangılı kas hastalıkları
- Egzama
- Astım, Tüberküloz
- Böbreküstü bezi sorunları
Kullanım Şekli: Prednol günlük kullanım dozu hastalığınıza bağlı olarak doktorunuz tarafından belirlenecektir. Size önerilen miktarda ilacı yemekle birlikte veya hemen sonrasında bol su ile çiğnemeden yutunuz. İlaçla birlikte greyfurt veya greyfurt suyu tüketimi ilacın emilimini bozmaktadır.
Uyarı: Kısa süre içerisinde aşı yaptıranlar ve sistemik mantar enfeksiyonu olanlar ilacı kullanmamalıdır. Hamileler, hamilelik ihtimali olanlar ve emziren anneler doktor onayı olmadan ilacı kullanamaz.
Muadil İlaçlar
Corlto, Deltacortril, Prednisolon, Romezon, Seriden
Yan Etkiler
Prednol kullanımına bağlı olarak mide-bağırsak ülserlerinde kötüleşme, karın ağrısı, makattan kan gelmesi, kanlı veya siyah renkli dışkılama ve kanlı kusma görülebilir. Bununla birlikte ilaç vücudun enfeksiyonlara karşı direncini azaltmaktadır.
Vücutta şişkinlik, yüksek tansiyon, görme bozuklukları, kas zayıflığı ve kaybı, sivilce, yaraların geç iyileşmesi, deri incelmesi, kaslarda kramp, mide bulantısı, kusma, şişkinlik, hazımsızlık, karın ağrısı, sürekli hıçkırık, adet düzensizliği veya adet olamama, kadınlarda kıllanma artışı, kemiklerde kolay kırılma, eklem ağrısı, endişe, sinirlilik, sersemlik, baş ağrısı, morarma, terleme, kaşıntı, yorgun hissetme vb. belirtilerin ortaya çıkması durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Fiyat
Prednol 4 mg 20 tablet ilacın 2020 güncel satış fiyatı 8.71 TL’dir.
Kullanıcı Yorumları
ilaç alerjisinden sonra oluşan dayanılmaz kaşıntı ve alerjik reaksiyonları gideren mucizevi kortizonlu ilaç. serumla veriliyor
https://eksisozluk.com/entry/6954932
kullanımı süresince tuz ve tuzlu gıdalardan sakınılması, aksi takdirde balon misali şişmenizi hızlandıracak olan ilaç.
https://eksisozluk.com/prednol–295734
The post Prednol Nedir? appeared first on Bakımlı Kadın.